EDITIE 2011

29/04/2011
Op de website van Metalshots vind je een aantal mooie foto's van de avond, van zowel bands als publiek. Bert, bedankt!
Op Metal Exposure vind je een review en foto's. Laetitia en Idskia bedankt!

24/04/2011
De Metal Battle van 2011 is gisteravond gewonen door State of Negation!
Zij wisten zowel de juryprijs als de publieksprijs in de wacht te slepen. Zij hebben hiermee een dag studiotijd bij Legacy Studio gewonnen, een professionele fotoshoot met Jägermeister, een optreden op Occultfest, het laten drukken van 20 shirts bij Tigerprint, een plek in de Wacken Open Air Metal Battle van Nederland en een Jägermeister prijzenpakket.
Mannen, gefeliciteerd!

Ook Curse of the Forgotten heeft, als nummer 2, een plek veroverd in de Wacken Open Air Metal Battle van Nederland.

Ook willen we de vijfkoppige jury bedanken, welke bestond uit Juryvoorzitster Vivianne de Jong (Dutch Distortion), Patrick Mameli (Pestilence / C-187), Jeroen Thesseling (Obscura / Pestilence), Ralph Roelvink (programmeur Atak) en Willem Brus (programmeur HeadBanging Enschede).

Recensies en links naar fotopagina's worden hier in de komende week zo snel mogleijk vermeld.

21/04/2011
Het is nu aftellen, de finale is aanstaande zaterdag! Onder de betalende bezoekers wordt een gitaar verloot, dit is mogelijk gemaakt door Jägermeister. Tot zaterdag!

27/03/2011
De laatste finalisten zijn inmiddels bekend. Insurrection en State of Negation, gefeliciteerd!

13/03/2011
De eerste finalist is inmiddels al weer een week bekend. Het is Curse of the Forgotten uit Ermelo. Mannen, gefeliciteerd!

17/01/2011
Let op! De halve finale in Zaandam is niet op 25 maart zoals eerst stond vermeld, maar op zaterdag 26 maart! Excuses voor de verwarring.

10/01/2011
Het juryformulier is hier vast te downloaden voor zalen en bands die willen zien waarop zij worden beoordeeld.

10/01/2011
Een groot aantal namen van bands die mee mogen doen aan de voorrondes is reeds bekend. Kijk hiervoor bij VOORRONDES.

01/01/2011
De inschrijvingen voor de Metal Battle 2011 zijn gesloten. De bands die mee mogen doen aan de voorrondes zullen binnen een week op deze website bekend worden gemaakt.

10/11/2010

Jägermeister is de nieuwe hoofdsponsor van de Metal Battle. In aanvulling op de traditionele hoofdprijs, studiotijd bij een professionele opnamestudio, biedt Jägermeister de winnaars een professionele fotoshoot aan.

01/11/2010
De inschrijvingen voor de editie van 2011 zijn vanaf vandaag geopend. Kijk voor een uitleg hoe in te schrijven met je band of voorwaarden voor inschrijving bij 'INSCHRIJVEN'.

WINNAAR 2011:
STATE OF NEGATION
FINALISTEN:

Curse of the Forgotten
myspace


Curse of the Forgotten uit Ermelo bestaat sinds 2006. Met deze naam willen ze zeggen dat ze het niet eens zijn met hoe de macht verdeeld is. Hun muziek is vooral beinvloed door bands als Amon Amarth en Lamb of God.
Insurrection
myspace


Insurrection uit Friesland speelt, beinvloed door bands als At the Gates en Dark Tranquillity, melodische death en thrash. Daarbij geven ze ook nog eens een strakke liveshow weg.
State of Negation
myspace

State Of Negation is opgericht in de zomer van 2009. De band laat zich maar al te graag beinvloeden door bands als Trivium, Lamb Of God en Kataklysm, en dat kun je merken. Snelle thrashy drums gecombineerd met een strakke fingerbass, vlotte riffs en terroriserende vocalen, met als bonus een serie pakkende breaks.